Index Vakbarát Hírportál

Elnézést kértek az ellenzéktől a fideszes érvelőkártyák miatt

2014. április 4., péntek 12:46

Zártkörű próbákon kellett számot adniuk az egyik békési választókerület polgármestereinek arról, hogy megfelelően betanulták-e a Fidesz zanzásított érvrendszerét, amely a kormányzati sikerek bemutatására és az ellenzéki támadások visszaverésére készült. Az orosházi pártközpont az „érvkártyákat” azonban az ellenzékhez is elküldte, aztán küldtek egy újabb e-mailt, hogy a tévedésből küldött levél tartalmát tekintsék tárgytalannak.

Négy pont. Minden fontos és kevésbé fontos kormányzati lépés – a rezsicsökkentéstől az őstermelők támogatásáig – négy érvben összefoglalva, ezeket kellett betanulniuk a fideszes politikusoknak a kampány elején.

A párt „érvelőkártyákban” foglalta össze saját politikusai számára a beszédekben, vitákban ismételhető fordulatokat.

Most került elő az orosházi Fidesz-központ tavaly év végi körlevele, amelyben Simonka György kerületi elnök az összes hozzá tartozó kormánypárti polgármestert felszólította, hogy elkötelezettsége jeléül adjon számot arról, megfelelő szinten megtanulta-e a párt kommunikációs anyagát.

Az országgyűlési képviselő által aláírt levél szerint a „központ” is meg akart bizonyosodni a helyi fideszes vezetők tájékozottságáról, ezért el kell kerülniük a felkészületlenség látszatát is. Simonka egy zártkörű felmérő találkozóra hívta a települési vezetőket, ahol próbára tehették tudásukat.

A levelet azonban az érvelőkártyákkal együtt egy ellenzéki képviselőnek is továbbították.

Néhány óra múlva a pártirodán rájöttek a hibára, és újabb levelet küldtek: „Előző levelünk tévedésből jutott az Ön e-mail címére, ezért annak tartalmát kérjük tekintse tárgytalannak. A kellemetlenségért elnézést kérünk!”

Rovatok