Index Vakbarát Hírportál

Ebből nem kértek a Fidesz politikusai

2014. április 4., péntek 11:52

Véletlenszerűen kiválasztottunk négy bizonytalan szavazót. Mindegyikük húzott egy pártot, amelyiket húzta, annak kellett őt meggyőznie. A Meggyőzés Napjai videósorozatunk összes részét megnézheti most egyben!

A Meggyőzés Napjai címmel indítottunk politikai valóságshow-t az Indexen. A felhívásunkra jelentkező bizonytalan szavazók közül véletlenszerűen kiválasztottunk négyet. A négy legerősebb pártot, Kormányváltást, a Fideszt, az LMP-t és a Jobbikot pedig betettük egy kalapba. A bizonytalan szavazók húztak a kalapból egy pártot. Ettől kezdve a kihúzott pártnak kellett meggyőznie a bizonytalainkat arra, hogy rájuk tegyék a voksot az április 6-ai parlamenti választásokon.

Ez egy tiszta menet volt

Első felhívásunkban nem árultuk el, hogy miről szól majd a videó, mert nem szerettük volna, ha valamelyik párt meghekkeli az ötletet és ránk szabadít egy álbizonytalant. Ezzel és a sorsolással biztosítottuk, hogy valóban bizonytalan szavazók vegyenek részt a projektben. Abba, hogy mit kérdeznek a kihúzott párt képviselőitől és azok hogyan próbálják meggyőzni, nem szóltunk bele. Nekünk csak annyi volt a feladatunk, hogy dokumentáljuk a meggyőzés pillanatait. A pártokkal sem kivételeztünk.

A sorozat első részében a bizonytalanokat, Tamást, Zoltánt, Balázst és Ricsit ismerhetik meg, és bemutatjuk a sorsolást is:

Ki ez az ember Bajnai mögött?

   

A második részben Balázst rángattuk el a Kormányváltó politikusához. Bajnai Gordon egy mikrobusz hátsó ülésén, Gyurcsány Ferenc pedig egy lakossági fórumon, lázasan próbálta meggyőzni. Vajon sikerült? 

Ennyire meggyőző a begyógyszerezett Gyurcsány

Sorozatunk harmadik része a Mensa-tag Zoltánról szól, aki a Jobbikot húzta. Emiatt a videórész miatt sokan bírálták az Indexet, azt kifogásolva, hogy ezzel teret adunk egy szélsőséges pártnak és ez meggondolatlan, káros lépés a részünkről. Ezzel szemben mi úgy látjuk, hogy nem lett volna fair, ha egy demokratikus választáson induló párt csak azért kimaradna a valóságshownkból, mert a politikusai által képviselt nézetek fényévekre vannak tőlünk. Ennek a résznek is van tanulsága, a megfejtést önökre bízzuk:

Szemünk láttára vált Jobbik-szavazóvá Zoltán

A negyedik részben az atompárti, volt Jobbik-szavazó Ricsit kellett meggyőznie az LMP-nek arról, hogy ők a legjobb választás. Nem volt könnyű dolga sem Schiffer Andrásnak, sem a párt aktivistáinak. Végül egy szó döntött:

Végül is nem mondanak akkora hülyeséget

Sorozatunk utolsó részében a 47 éves Tamásra szabadítottuk volna rá a fideszes politikusokat. Tamás a legutóbbi választáson a Fideszre szavazott (így büntette az MSZP-t), de mára már a kormánypártból is kiábrándult. Sajnos nem akadt olyan fideszes politikus, aki meggyőzte volna, ezért a jobboldali orientációjú politikai szakértőt, Szabó Krisztinát kértük fel arra, hogy fideszesítse őt el. Nézzék meg, sikerült-e a feladat!

Nem kell a bizonytalan szavazó a Fidesznek?

Rovatok