Index Vakbarát Hírportál

A TASZ az adatvédelmi hatósághoz fordul a kéretlen fideszes levelek miatt

2014. április 5., szombat 12:43

 A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kérdéssel fordult a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), hogy megtudja, miként lép fel a Fidesz kéretlen üzeneteivel, az sms-ekkel és e-mailekkel szemben, írja az MTI.

A jogvédő szervezet adatvédelmi programvezetője elmondta, az adatigényléssel azt követően éltek, hogy a jogsegély szolgálatukhoz beérkezett információk szerint a Fidesz leállíthatatlanul küldözgeti e-mailjeit olyanoknak, akik soha nem adták meg elérhetőségüket a pártnak, és ezt az érintettek jelezték is a TASZ-nak. Hídvégi Fanny szerint a NAIH is tud a feltételezhető jogsértésről.

Az adatigénylés keretében egyebek között azt kérdezik a hatóságtól, hogy hány bejelentés érkezett a NAIH-hoz arról, hogy a Fidesz, a kormány vagy a Civil Összefogás Fórum kéretlen leveleket küld. Kíváncsiak arra is, hogy az információs törvény alapján milyen intézkedéseket tett a NAIH az ilyen ügyekben. Azt is megkérdezi a TASZ, hogy indított-e a NAIH hatósági eljárást a Fidesz, a kormány vagy a CÖF adatkezelési gyakorlata kapcsán akár email címek kezelése akár más ügyben?

Rovatok