Index Vakbarát Hírportál

Fodor megmondta Schiffernek, mi egy politikus dolga

2014. április 9., szerda 12:20

Ki gondolta volna, hogy Schiffer András ATV-s kalandja cselekvésre buzdítja Fodor Gábort? A Liberálisok egyetlen élő parlamenti képviselője akcióba lépett, és Facebook-bejegyzést tett közzé.

Jóllehet a politikai színtér ismerői flashmobra számítottak, a Magyar Liberális Párt frissen mandátumhoz jutott elnöke nem ezzel, hanem még a nyílt levélnél is progresszívebb technikával, úgynevezett Facebook-bejegyzéssel válaszolt Schiffer Andrásnak.

Az előzményről annyit, hogy LMP vezetője kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy a Szabadság téri német megszállási emlékmű koncepcióját és magát az eljárást is elítéli, de „az ellenzék jobban tenné, ha azokkal a problémákkal foglalkozna, amelyek a választási kudarchoz vezettek”. (Schiffer véleményét a műsorvezető Kálmán Olga képtelen volt elfogadni,  erről a jelenetről a Comment blogon külön is megemlékezünk.)

Bár Schiffer nem hozta szóba Fodor Gábort, a liberálisok egyetlen politikai túlélője, a Kormányváltók egyszemélyes KDNP-je elmagyarázta neki, mi is egy politikus dolga. Íme:

Végül Fodor zárójelben megjegyzi, hogy Schiffer logikája szerint a verespataki aranybánya, a paksi bővítés, az Alkotmánybíróság, a Közgép vagy a zengői bazsarózsa ügye is csak túlméretezett hisztéria.

Amennyiben szereti, ha a véleményeket szokatlanul nyíltan ütköztetik egymással, akkor ezt a hírünket is olvassa el!

Rovatok