Index Vakbarát Hírportál

Gyanúsítottként hallgatták ki a bajai videó egyik készítőjét

2014. április 9., szerda 14:26

A főügyészség kaposvári regionális osztálya négyrendbeli hamis vád bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki K. Gusztáv Tibort - mondta az MTI-nek Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

K. Gusztáv Tibor négy embert hamisan vádolt meg bűncselekmény elkövetésével. A férfi bűnösségét és a bűncselekmény elkövetését tagadta, ám nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

Mint ismert, a Hvg.hu-ra október 18-án került fel az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben egy videó, amelyről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson. Azt állította, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje és Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

G. Gusztáv novemberben hat társával együtt kártérítést követelt a szocialistáktól és a Hvg.hu-tól, mert úgy vélték, csapdába csalták őket. Mint mondták, ugyan valóban közreműködtek a videó elkészítésében, de a felkérés arra szólt, hogy mutassák be, milyen trükköket alkalmaznak a választási csalások során, s hogy ilyen trükköknek nehogy eszközei legyenek a romák. A felkéréskor ráadásul arról volt szól, hogy a videó nem kerül a nyilvánosság elé.

A Hvg.hu lemondott főszerkesztője először januárban beszélt az ügyről, Gavra Gábor azt mondta, hogy nem volt MSZP-s mutyi, azért kerülhetett ki a bajai videó, mert a túlhajszolt szerkesztőségben senki nem volt, aki a szerzőn kívül végignézte volna a felvételt.

Rovatok