Index Vakbarát Hírportál

Németországban próbálják helyreállítani a debreceni jelzőlámpákat

2014. április 10., csütörtök 11:21

Mióta meghibásodott a Debreceni Forgalomirányító Központ, nem működnek rendesen a debreceni jelzőlámpák. A hibákat most Németországból próbálják megjavítani – írja a Haon.hu.

Az elmúlt hetekben több autós is panaszkodott, hogy nem jól működnek a jelzőlámpák. Sok helyen csak 3-4 váltásra lehet átjutni, néhol pedig a zöldhullámok is szétestek. A problémák a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején fokozódnak. A 2-es villamos sem kap mindig elsőbbséget a kereszteződésekben, ezért nem tudja tartani a menetidőt.

„A problémákat az okozza, hogy a Debreceni Forgalomirányító Központ tavaly év végén részlegesen meghibásodott. Emiatt előfordulhatott, hogy a jelzőlámpák éjszaka nem váltottak át sárga villogó üzemmódra, valamint napközben szinkrontörések is keletkezhettek” – közölte a lap kérdésére Varga László, az önkormányzat városfejlesztési főosztályának vezetője. 

Mint mondta, azért, hogy a jelzőlámpák ismét megfelelően működjenek, a központ javítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megrendelte a Siemens Zrt.-től. A cég szakemberei Németországból, távfelügyeleti megoldással végzik a jelzőlámpa-programváltások helyreállítását. Közben a rendszert többször is újraindítják, ezért előfordulhatnak szinkrontörések.

Rovatok