Index Vakbarát Hírportál

9 év után szabadult, újabb 9 évet kapott

2014. április 22., kedd 23:38

2010-ben 9 év után szabadult S. Sándor, de 2012-re annyi mindent követett el, hogy a Szekszárd Járásbíróság újabb 9 év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen - írja a Teol.hu. 

A hajléktalan S. Sándor korábban emberölés és más bűncselekmények miatt ült, most 15 rendbeli, de hét fajta bűncselekmény elkövetése miatt ítélték el, amelyeket 2012-ben követett el. És ebben nincsenek benne a könnyű testi sértések, mert ezek miatt nem terjesztettek elő magánvádat azok, akiket megvert. A bűncselekmények többségét Bölcskén követte el, de lopott Baracson és verekedett Dunaújvárosban is.

Ha részeg volt, minden ok nélkül belekötött ismerősbe és ismeretlenbe, akiket ököllel megütött és megrugdosott. Egy bölcskei nőismerősét is megverte és úgy hátba rúgta, hogy a nő ágyéki csigolyájának harántnyúlványa eltörött.

Vélt sérelmei miatt háromszor is gyújtogatott. Október 15-én például felgyújtotta egy haragosa házát, amely teljesen kiégett, már felújítani sem volt érdemes. Dühében egy másik udvaron is meggyújtott egy szalmabálát, amit ha nem oltanak időben el, emberéletet is veszélyeztetett volna. A férfi a bűncselekményeket lényegében beismerte.

Rovatok