Index Vakbarát Hírportál

A Jóisten is szerepet játszott Mészáros Lőrinc meggazdagodásában

2014. április 24., csütörtök 10:35

Exkluzív interjút adott a Heti Válasznak Mészáros Lőrinc, aki nemcsak Orbán Viktor barátja, Felcsút polgármestere, de néhány éve az ország egyik leggazdagabb embere is lett.

Magyarországon nagyon sok az olyan befolyásos és/vagy gazdag ember, aki hatalmát vagy gazdagságát nem kis részben állami megrendeléseknek vagy befolyásos barátainak köszönheti, mégis nehezére esik, hogy sikeréről a nyilvánosság előtt is számot vessen. Az ilyen emberek talán nemcsak azért zárkózottabbak a kelleténél, mert szemérmesek és szerények,  hanem azért is, mert igyekeznek kikerülni a kínos szituációkat, a valódi újságírói kérdéseket és visszakérdezéseket. Például a sikereikkel kapcsolatban.

Mészáros Lőrinc egy sikeres ember, de sajnos a Heti Válasz interjúja is inkább amolyan belemenősnek tűnő, mintsem belemenős interjú, pedig egy ilyen sikeres embertől lenne mit kérdezni. Már csak azért is, mert Mészáros Lőrinc ritkán szólal meg, egyszerűen nem az a típus, aki a sikereivel büszkélkedik. Persze ez érthető egy olyan országban, ami tele van irigyekkel. 

Nézzük, mi derül ki az interjúból!

Később is sikeresen vállalkoztam, így tehát nem a Fidesz-kormányoknak köszönhetően gazdagodtam meg, és már akkor volt miből adnom a felcsúti futballnak.

Erre nem biztos, hogy tudom a választ, de nem hiszem, hogy a regnáló politikai vezetés emiatt bárkivel is kivételezne.

Na jó, azért igazságtalanság lenne lemikrofonállványozni az interjút, még ha fájóan is hiányoznak a visszakérdések, mivel van benne ilyen kérdés is:

A polgármester Mészáros Lőrinc vagy az alapítványi elnök Mészáros Lőrinc bízta meg az építési vállalkozó Mészáros Lőrincet a stadion felépítésével?

A válasz annyira semmitmondó, hogy azt nem idéznénk be, de a lényeg, hogy nemcsak Mészáros cége volt az építtető, és amúgy is évente több százmillió forintot tesz be ebbe a projektbe, ez egy társadalmi munka, büszke rá, stb. 

Az interjú utolsó részét sajnos Obersovszky Péter készítette, ilyen kérdések következnek:

A válaszokból kiderül, hogy Mészáros Lőrincnek nincs miért megvédenie magát, mert a vagyonához törvényesen jutott hozzá. De kiderül az is, hogy tanácsos nemcsak Orbánnal, hanem a Jóistennel is jóban lenni, ha gázszerelésből akar valaki meggazdagodni:

Abban, hogy eljutottam idáig, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye, de én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg.

Rovatok