Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant, és meghalt egy munkás a Nagyerdei Stadionban

2014. április 26., szombat 10:15 | aznap frissítve

Meghalt egy munkás Debrecenben, amikor eddig tisztázatlan körülmények között lezuhant a Nagyerdei Stadionban szombat reggel, értesült az Index. Az információt kérdésünkre a Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette, de részleteket nem tudott mondani.

A vizsgálatokat megkezdték, minden illetékes hatóság szakértője a helyszínen van 

– mondta az MTI-nek Krecz Tibor, a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. kommunikációs vezetője. A tetőfedést végző cég alpinistája tizenöt métert zuhant, azonnal meghalt.

A Dehir.hu szerint a férfi nem rögzítette magát biztonsági kötéllel. A tetőt készítő Graboplan Kft. alkalmazottja volt. A cég korábban már a világ tizennégy pontján részt vett hasonló volumenű építkezéseken.

A 11,45 milliárdos beruházásból készült Nagyerdei Stadion alapkövét tavaly márciusban rakták le. Az aréna húszezer néző befogadására alkalmas, május elsején adják át, egy héttel később már NB I.-es mérkőzést rendeznek benne, a magyar futball-válogatott pedig itt fogadja Dániát május végén.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere pénteken jelentette be, hogy az üzemeltetés magyar kézbe került, az MSE Kft. működteti az új stadiont.

Rovatok