Index Vakbarát Hírportál

Hat évet kapott a 14 halálos áldozatot követelő baleset okozója

2014. április 29., kedd 15:52 | aznap frissítve

Hat év fogházbüntetésre csökkentette a Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsaannak a román kamionsofőrnek a büntetését, aki még 2011 októberében 14 halálos áldozattal járó tömegszerencsétlenséget okozott az M43-ason.

A törvényszék közleménye szerint az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság M. O-t hét év fogházbüntetésre ítélte halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

A 32 éves aradi férfi kamionjával az M43-as autópályán Makó felől Szeged irányába közlekedett, figyelmetlen vezetése miatt nem követte az út vonalvezetését, és egy enyhén jobbra ívelő kanyarulatban indokolatlanul balra tartott, mely következtében áttért a belső forgalmi sávba, majd átszakította a középső elválasztó korlátot és a jobb pályatestre haladt.

Itt frontálisan ütközött egy román felségjelzésű mikrobusszal, amely 14 utast szállított. A baleset következtében a mikrobusz a 14 román utasa a helyszínen életét vesztette, egy ember pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa a döntése meghozatala során értékelte azt a további körülményt, hogy M. O. vádlott a baleset következtében maga is súlyos egészségromlással járó sérülést szenvedett, melyből a mai napi nem gyógyult meg. A vádlott kérelmezheti, hogy büntetésének hátralévő részét Romániában töltse le.

Rovatok