Index Vakbarát Hírportál

Özönvízszerű eső zúdult Pest megyére

2014. május 2., péntek 18:31

Taksonyban jégeső volt, pincéket öntött el a víz. Szombatra is zivatarokat várnak, a meteorológiai szolgálat két megyére másodfokú riasztást adott ki.

Özönvízszerű eső volt Pest megye több területén, elsősorban a déli járásokban péntek délután – tájékoztatta az MTI-t a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. 

Csámpai Attila elmondta: főleg Szigetszentmiklósról érkeztek bejelentések, hogy pincéket öntött el a víz, de egy elakadt autót is ki kellett szabadítaniuk a tűzoltóknak a településen.

Taksonyból jégesőt jelentettek a katasztrófavédelemnek. Egy családi házban harminc centiméter magasan állt a víz az esőzés miatt, a tűzoltóknak szivattyúval kellett eltávolítaniuk a vizet a házból.

Szombatra is esőt várnak

A meteorológiai szolgálat szombatra is esőt vár. Négy megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben szombaton 24 óra alatt több mint 30 milliméter eső hullhat:

Az ország maradék részén elsőfokú riasztás lesz. Déltől késő estig alakulhatnak ki zivatarok és viharos széllökések, de jégeső is lehet. Szombat este ezután az ország déli részén tartós, intenzív esőt várnak.

Rovatok