Index Vakbarát Hírportál

Újraszámolják Bokrosék ajánlásait

2014. május 2., péntek 13:37

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn újra ellenőrzi Bokros Lajos pártjának, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) európai parlamenti választásra összegyűjtött és érvénytelennek talált ajánlásait, írja az MTI

Bokros Lajos pénteken levélben kérte, hogy ellenőrizzék újból a párt EP-választásra benyújtott, érvénytelennek minősített ajánlásait:

Számunkra csak ez a megoldás állíthatja vissza az ajánlások ellenőrzésének tisztessége iránti bizalmat, és csak ebben az esetben tudjuk nyugodt szívvel tudomásul venni az ellenőrzés eredményét

Az EP-lista állításához 20 ezer érvényes ajánlásra volt szükség. A Nemzeti Választási Bizottság április 25-én állapította meg, hogy a Bokrosék által benyújtott 24 264 ajánlásból két ellenőrzés után csak 18 633 volt érvényes.

A MoMa szerdán azt írta, hogy az NVI-től kapott részletes listát átszámolták, és abból az derült ki, hogy több mint húszezer érvényes ajánlásuk van. Az NVI pedig azt reagálta, hogy az NVB elutasító határozatát a MoMa nem támadta meg, és az ajánlások tételes ellenőrzését a második számlálásnál a jelölőszervezet képviselője figyelemmel követhette. Pénteken pedig azt mondta Bokros, hogy az NVB minden bizonnyal téves adat alapján utasította vissza pártja nyilvántartásbavételét. Hétfőn minden kiderül.

Rovatok