Index Vakbarát Hírportál

Korrupcióval vádolták, pénzbüntetéssel megúszta a nagylaki rendőr

2014. május 8., csütörtök 15:27

130 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a bíróság egy nagylaki rendőrt, mert nem ellenőrzött le elég alaposan egy Londonba tartó román autóbuszt - írja a Délmagyar.hu.

A brit Mail On Sunday január 4-én közölt riportjában azt állították a Bukarestből Londonba tartó busz utasai, hogy a magyar határon kenőpénzt fizetnek, így gyorsabban átengedik őket. Az ügyben vizsgálatot indított a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya is.

Megvizsgálták az ipari kamera felvételeit, és ezeken nem látszott, hogy a magyar útlevélkezelő átvenne bármit a busz utasaitól. Kihallgatták tanúként a sofőröket is, akik szintén tagadták, hogy fizettek volna az átlépéskor. A hivatali vesztegetés gyanúja miatt indított vizsgálatot így megszüntették, viszont mivel a rendőr alig 3 percet fordított a busz ellenőrzésére, új eljárás indult ellene szolgálatban kötelességszegés miatt.

Zs. M. rendőr főtörzsőrmester a vád szerint miután 3 perc alatt elvégezte az utasok személyi ellenőrzését, nem járta körül a buszt, nem nézte meg alaposan, és a csomagtérajtókat sem nyitotta ki. A Szegedi Törvényszék szerint „megsértette a szolgálatának ellátására vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket", ezért jogerősen 130 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Rovatok