Index Vakbarát Hírportál

Rendőri bántalmazás miatt nyomoz az ügyészség

2014. május 8., csütörtök 10:29 | aznap frissítve

Hivatali eljárásban elkövetett bántalmazás miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Miskolci Nyomozó Ügyészség, miután egy négytagú sátoraljaújhelyi család feljelentés tett bántalmazás miatt - írja a Bors.

A családot képviselő dr. Magyar Gábor ügyvéd szerint ügyfeleit minden ok nélkül állította elő 4-5 rendőr szeptember elején a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányságon. Idősebb K. Róbert, a fia és unokatestvérei, K. Márió és K. Krisztián egy benzinkút dohányüzletéből jöttek ki, amikor rendőrök léptek hozzájuk igazoltatásra.

A rendőrök otromba hangnemben célzásokat tettek a négy férfi származására, majd a szolgálati kocsi motorháztetejére fektetve megbilincselték és a kapitányságra szállították őket

- mondja az ügyvéd, aki szerint a bántalmazás már a benzinkúton elkezdődött, majd a rendőr­autóban és a kapitányságon folytatódott.

Idősebb K. Róbert két héttel korábban gerincműtéten esett át, a férfi azonban hiába mondta ezt el a rendőröknek, ők testszerte bántalmazták. K. Máriót egy asztal lábához bilincselték, többször megrúgták, rátapostak a fejére. Neki a bántalmazás következtében eltört a csuklója. K. Krisztiánnak lehúzták a nadrágját, és a heréjét csavargatták. Ifjabb K. Róbert néhány pofonnal megúszta, de a látottak hatására sokkot kapott, a 18 éves srác azóta is gyógyszereket szed

– állítja Magyar Gábor. A Borsnak az egyik sértett azt mesélte, hogy annyira megalázták őket, amennyire csak bírták. 

A bántalmazások közben az egyikünk orvosért könyörgött, neki azt mondták a rendőrök: majd akkor hívunk orvost, ha már meghaltatok.

Dr. Martossy György ügyészségi szóvivő szerint a tanúmeghallgatások már megtörténtek, a vizsgálatba orvos szakértőt is bevontak, később dől el, hogy élnek-e gyanúsítással.

Rovatok