Index Vakbarát Hírportál

Orbán a Gundelben tart magánpartit a beiktatása után

2014. május 9., péntek 07:13 | aznap frissítve

Szombat este magánpartit tart kormányfői beiktatása után Orbán Viktor a Gundel étteremben., írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy az összejövetelt a Gundel egyik különtermében tartják, és a számlát maga a miniszterelnök állja.

A vacsorára meghívottakat arra kérték, hogy ne beszéljenek az eseményről a nyilvánosságnak. A szombat esti partiról a Gundel étterem marketingese sem volt hajlandó mondani sem. Náluk ugyanis alapszabály a diszkréció.

Az étterem honlapján meghirdetett legolcsóbb menü 3 ezer forint, de az étlapon lévő legdrágább fogás akár 49 ezer forint is lehet.

Szombaton délután háromkor tart ülést az Országgyűlés, amelyen megválasztják miniszterelnöknek Orbán Viktort. A miniszterelnököt az Országgyűlés a köztársasági elnök javaslatára választja meg, az eredményes döntéshez az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata szükséges.

A korábbi hagyományokkal ellentétben a miniszterelnök megválasztása után sem a kormányprogramról, sem a kabinet megalakulásáról nem születik döntés.

A miniszterelnök beiktatása után a Fidesz nagygyűlést tart a Kossuth téren.

Rovatok