Index Vakbarát Hírportál

Hajsza a bankrabló után: lezárták a Szegedről kivezető utakat

2014. május 13., kedd 10:02 | aznap frissítve

Kedd reggel egy fegyveres, maszkos férfi kirabolt egy szegedi takarékszövetkezetet. Azt nem tudni egyelőre, hogy mennyi pénzt vitt el a rabló, de nagy erőkkel keresik a rendőrök.

Kedd reggel fél kilenckor egy arcát eltakaró férfi fegyverrel - vagy annak utánzatával - kirabolta a szegedi Sárosi utcában lévő takarékszövetkezetet - értesült a Délmagyar.hu. A lap szerint a Tompa és Vidéke Takarékszövetkezethez tucatnyi rendőr vonult ki.

A lap információit megerősítette a Police.hu is, mint írják, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Az Index kereste a rendőrséget, hogy megtudja, mennyi pénzt vitt el a rabló, használta-e a fegyvert, illetve megsérült-e valaki, de eddig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Viszont fél 11-kor kiraktak egy újabb közleményt, eszerint egy körülbelül 190-195 cm magas, erős testalkatú férfit keresnek, aki sötét színű, zárt cipőt, világoskék kapucnis dzsekit, valamint fekete színű, Nike márkájú melegítőnadrágot viselt. A rendőrség az elkövetővel összefüggésben keres egy régi típusú, férfi mountain bike-ot, amelynek hátsó részén fehér színű kosár található. A Délmagyar szerint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 ezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek.  

Videó a szegedi bankrablóról

A lap szerint nem sérült meg senki, a takarékfiókban pedig mindössze két alkalmazott volt, biztonsági őr nem. A rabló a zsákmánnyal gyalog menekült el.  A környéken lakók beszámolóira hivatkozva azt írják, hogy a rendőrök megszállták a környékbeli lépcsőházakat, és minden zugot átkutattak, több rendőrautó pedig a makkoserdő körül cirkál.

A kutyás és a Csongrád megyei rendőrök melett a Szegedre vezényelt készenléti állomány tagjai is keresik már a rablót. A Csongrádi sugárút 76 szám alatti 10 emeletes panelt többször is átkutatták a golyóálló mellényt viselő rendőrök. A városból kivezető utakon ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel, nagy erőkkel kutatnak a rabló után.

A lap szerint ugyanezt a takarékot három éve áprilisban hasonló módon rabolták ki, akkor sem volt biztonsági őr a fiókban.

Rovatok