Index Vakbarát Hírportál

Ron Werber: Molnár adjon hálát Istennek, hogy nem beszélek

2014. május 14., szerda 12:31

Zsolt Molnár has to thank God every each day goes by that I keep my mouth shut

Molnár Zsolt adjon hálát Istennek minden egyes napért, amikor nem nyitom ki a számat – üzente az Indexen keresztül az MSZP korábbi kampányfőnökének Ron Werber.

Az Izraelben élő politikai tanácsadó, miután a telefonbeszélgetés során többször is megismételte a fenyegető mondatot, azt mondta: az az MSZP-ben terjedő pletyka ugyan nem igaz, hogy ütésváltásra is sor került volna kettejük között, de az tény, hogy kőkemény vita zajlott le a Jókai utcai székház irodájában, amikor márciusban információt kaptak Rogán Antal lakásügyéről. Werber azonnal használni akarta a muníciót, Molnár viszont meg akarta akadályozni a „negatív kampányt”.

A külföldi tanácsadó leszögezte, „egyelőre” nem akar a nyilvánosság előtt beszélni az országgyűlési választás előtti hetekben Molnár Zsolttal kialakult konfliktusáról. Werber szerint egy professzionális politikai szakembertől elvárható, hogy ne beszéljen kifelé, de hozzátette, hogy már öregszik és néha elveszti a türelmét. Ilyen volt az is, amikor az áprilisi szerződésbontás után a Blikkben reagált az őt ért támadásra.

A kampányról szóló részletes jelentését a következő hetekben írja meg, és eljuttatja Mesterházy Attila pártelnöknek.

Molnár a napokban szintén nyilatkozott a konfliktusról. A Magyar Narancsnak azt mondta, Ron Werber „nagy munkát végzett, voltak kérdések, amelyekben nem értettünk egyet. A negatív kampányról azt gondolom, hogy akkor hatékony, ha egyértelmű, világos és tényeket mutat be az emberek számára. Ha vádaskodásnak tűnik, akkor ellentétes hatást tud gyakorolni.”

Az Index információi szerint az MSZP, amely az ellenzékben töltött négy év ellenére sorban kapta a korrupciós támadásokat, több, pontosan három hetet ült azokon az információkon, amelyek a Simon- és a Zuschlag-ügy után az egyetlen komolyabb fideszes botrányt elindították.

Úgy tudjuk, az MSZP Jókai utcai központjában március 10-én megkapták Rogán Antal lakásának földhivatali dokumentumait, amelyekből kiderült, hogy nem stimmelnek a vagyonnyilatkozatban szereplő adatok. A következő napokban azonban csak meddő viták zajlottak arról, hogy érdemes-e, vagy egyáltalán szükséges-e felhasználni ezeket az információkat. Ebben a huzavonában mérgesedett el az ellencsapást sürgető Ron Werber és a kormánypárti politikusokkal ujjat húzni nem akaró Molnár Zsolt vitája. A rogános anyag végül március 21-én, azaz alig valamivel több mint két héttel a választás előtt került a nyomdába.

Rovatok