Index Vakbarát Hírportál

Halálos lövöldözés Magyarbánhegyesen

2014. május 15., csütörtök 17:47 | kilenc éve frissítve

Ketten meghaltak, ketten – köztük egy terhes nő – életveszélyesen megsérültek egy csütörtöki lövöldözésben Magyarbánhegyesen. A 47 éves T. Lajos egy órával később feladta magát, írja a Police.hu. A rendőrségre fél négy előtt öt perccel érkezett bejelentés arról, hogy lövöldöznek.

A gyanúsított volt élettársa terhes volt, ő négy gyomorlövést kapott

– írja a Beol.hu helyi információkra alapozva. A lap szerint egy másik áldozatot a lábán lőtték meg.

Helyi információk szerint szerelemféltés áll a történtek hátterében: a Beol.hu szerint az elkövető volt élettársát, annak párját, valamint volt élettársa édesanyját és annak párját lőtte le. A Blikk úgy tudja, hogy a nő élettársa és az elkövető volt anyósa haltak meg.

A lap korábban azt írta, hogy a tettes férfi számára kedvezőtlen ítélet született egy gyermekelhelyezési perben, ezért vett fegyverrel elégtételt korábbi párján és mindazokon, akiket az asszony lakhelyén talált. Majd magához vette ötéves kislányát, aki végignézte a lövöldözést.

Feladta magát

A gyilkosság után a rendőrség nagy erőkkel kezdte el keresni a tettest, lezárták a határátkelőhelyeket és értesítették a szomszédos megyéket is. Az utakon ellenőrző áteresztőpontokat állítottak fel, de a gyanúsított végül háromnegyed ötkor Békéscsabán feladta magát.

Amikor a férfi feladta magát, a gyermek már nem volt vele. A rendőrök megtalálták, és biztonságba helyezték.

A helyszínelésről a Beol.hu cikkében láthatnak képeket.

Rovatok