Index Vakbarát Hírportál

Orbán széken állva üzent

2014. május 19., hétfő 21:03

Orbán Viktor szerint olyan embereket kell Brüsszelbe küldeni a vasárnapi EP-választáson, "akik kiállnak mellettünk, mert van néhány olyan dolog, amiért meg kell harcolnunk". A miniszterelnök Dabason, a polgármesteri hivatal előtt egy széken állva a tömegnek azt mondta,

a magyarok hajlamosak azt gondolni, hogy Brüsszel túlságosan messze van, úgysem ott dőlnek el a dolgok, hanem itt. Ebben sok igazság van, mert a dolgok itt dőlnek el, de ott tudják megakasztani őket.

Orbán egyáltalán nem mindegy, hogy "miféle embereket" küld Magyarország Brüsszelbe. "Az ő képességükön, felkészültségükön, lelki alkatukon múlik az, hogy olyan emberek lesznek-e Brüsszelben, akik kiállnak mellettünk, segítenek megvédeni, amit csinálunk, vagy olyanok, akik inkább mellőzik a magyarokat, esetenként el is árulnak bennünket" - mondta.

A Fidesz elnöke arra kérte a tömeget, hogy menjenek el szavazni vasárnap, és szavazzanak arra, "ami bevált".

Én nem mondom azt, hogy a mostani kormány csupa angyalok gyülekezete, a Fideszről nem merem azt állítani, mert erre semmi okunk, hogy hibátlanul működne, sőt számos helyen tudunk, és kell is javítani a teljesítményünkön... De a magyarokért kiállni leginkább a Fidesz-KDNP képes.

Rovatok