Index Vakbarát Hírportál

Több mint 1000 új autót vesz a rendőrség

2014. május 19., hétfő 14:08

1225 új autóra írt ki  közbeszerzést  az Országos Rendőr-főkapitányság, a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, adta hírül az MTI.

Az autók beszerezésére két pályázatot írt ki a rendőrség. Az első tender 750 ügyintézői és járőrhasználatra kialakított autó beszerzésére szól, kiegészítve teljes körű karbantartásukkal és javításukkal.  A beszerzés becsült ellenértéke nem szerepel a felhívásban, mindössze annyit lehet tudni, hogy költségvetési forrásból és két részletben fizet az ajánlatkérő.

A másik tenderben 475, többségében megkülönböztető jelzéssel ellátott autó beszerzése szerepel, szintén teljes körű karbantartással és javítással. A jótállás ideje 36 hónap vagy 120 ezer kilométer – amelyik értéket a jármű hamarabb eléri –, de a kocsikon elhelyezett matricákra és fényhidakra 72 hónap, a kiegészítő üléshuzatokra 36 hónap a garancia. A finanszírozás hasonló az előző tenderével, és ennél sem szerepel a becsült vételár.

Új autók a rezsihivatalnál 

A rezsicsökkentések kivitelezésére és annak ellenőrzésére átalakított Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 107 millió forint értékben vett összesen 12 új személyautót és terepjárót – derült ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből. A közbeszerzés nyílt volt, a hivatal két cégtől szerezte be az kocsikat.

Rovatok