Index Vakbarát Hírportál

Bauer otthagyta Gyurcsányékat

2014. május 26., hétfő 15:19

Távozik posztjáról Gyurcsány Ferenc pártjának alelnöke, Bauer Tamás – tudta meg az ATV. A baloldali orgánum úgy tudja, a volt SZDSZ-es politikus döntésében személyes és ideológiai okok is szerepet játszottak.

Az ATV szerint az Bauer személyes sérelme, hogy az Európai Parlamentbe távozó Molnár Csaba mandátumát nem ő, hanem Varju László kapta. Bauernek ideológiai kifogásai is vannak a DK mostani politikájával kapcsolatban, véleménye szerint az elmúlt időszakban Gyurcsányék  „balra tolódtak".

Értesüléseink szerint még januárban született a párton belül egy megállapodás, mely szerint a DK-s mandátumok továbbadása a listán elfoglalt hely szerint történik.  Ez alapján valóban Varju következik a sorban, és nem Bauer.

Bauer Tamás kacskaringós politikai pályafutása során ez a harmadik párt, melyből távozik. 1974-ben kizárták az MSZMP-ből, 2007-ben sokévnyi belső ellenzékiség után maga lépett ki az SZDSZ-ből. 2011. november 6-án lett a Demokratikus Koalíció alelnöke, most azonban ezt a pártot is otthagyja az egyébként képviselőként valóban nagy munkabírásról tanúbizonyságot tevő politikus.

Rovatok