Index Vakbarát Hírportál

Kágébéla ügyét megint előveszik

2014. május 28., szerda 10:19

Kovács Béla kémügye és az ukrajnai helyzet is téma az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának mai zárt ülésén – tudta meg az Index.

Szerdán délelőtt tíz órakor ült össze a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, az ülés nem nyilvános. Úgy tudjuk, a bizottságban ezúttal is terítékre kerül a Jobbik EP-képviselőjének, Kovács Bélának az ügye, akinek a mentelmi jogát azért függesztené fel a Legfőbb Ügyészség, mert a kémelhárítás szerint konspiratív kapcsolatban állt az orosz titkosszolgálattal.

A legutóbbi, szintén zárt ülésen Kovács Bélát és a Jobbik elnökét, Vona Gábort is meghallgatták, ezután menekült el a sajtó elől, majd került kórházba az EP-képviselő. Információnk szerint a mostani ülésen több olyan, az üggyel kapcsolatos kérdésről is szó esik majd, amelyek azóta történtek, hogy a kémügy kirobbant.   

Ugyancsak az ülés témája lesz az ukrajnai helyzet. Mivel nemzetbiztonsági szempontból rendkívül fontos az, ami a szomszédos országokban zajlik, a magyar titkosszolgálatok folyamatosan figyelik az eseményeket, vélhetően ezzel kapcsolatban tájékozódhatnak majd a képviselők.

Ezenkívül szóba kerül majd egy, már korábban – közbeszerzési eljárás nélkül – megvásárolt hírszerző rendszernek a továbbfejlesztése, pontosabban az, hogy a további fejlesztés is mentesülhessen a közbeszerzés alól. 

Rovatok