Index Vakbarát Hírportál

Filimon Gheorghita BMW-jével tört be hazánkba

2014. május 29., csütörtök 08:36

Hajtóvadászat indult a román Filimon Gheorghita után Csongrád megyének a román határhoz közeli szakaszán.

Szerda este jelentkezett belépésre BMW-jével a nagylaki határátkelőhelyen a 38 éves román Filimon Gheorghita. A román határrendészek ellenőrzése alatt kiderült, hogy a férfi ellen európai elfogatóparancs van érvényben. Amikor a román rendőrök elő akarták állítani, a férfi gázt adott, és áthajtott a határon. A menekülése közben elsodort egy rendőrt, aki könnyebben megsérült.

A magyar rendőrök a határ közelében megtalálták a BMW-t, és elfogták az autó román állampolgárságú utasát is, de Filimon Gheorghita addigra már kereket oldott.

A delmagyar.hu szerint egy makói apartmanban vett ki szobát, ahonnan már tovább is állt. A Makóról kivezető utakon ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel. A sofőröket arra kérik, senki ne vegyen fel stopost.

Gheorghita személyleírása: 170 centiméter magas, fekete hajú. Az országba való belépéskor fekete trikót és farmernadrágot viselt.

Aki Filimon Gheorghita jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.).

Rovatok