Index Vakbarát Hírportál

Nem Ujhelyi fogja megmenteni az MSZP-t

2014. május 30., péntek 15:56

Az elmúlt héten sokan és sokféleképp igyekeztek meggyőzni arról, hogy legyek az MSZP következő elnöke. Legyek az a vezető, aki – ha átmenetileg is –, de vállalja a párt szétesésének megakadályozását, az önkormányzati választásokra való felkészítését.

− kezdi drámai Facebook-bejegyzését Ujhelyi István, az MSZP újdonsült EP-képviselője, de le is hűti a kedélyeket rögtön: az év végéig, átmenetileg még el is vállalta volna az elnökséget, de mivel a vezetőség teljes, felmenő tisztújítás mellett döntött − így a párt vezetőjét két évre választják meg −, nem tudja vállalni. De az ő szavaival, a még álló horni cölöpökkel sokkal szebb:

Meghallgatva a rám zúduló és megtisztelő elvárásokat, először arra jutottam, hogy – amennyiben ez a párt érdeke – az év végéig, pártelnökként vállalok egyfajta hídépítő szerepet. Hiszen Horn Gyula pártjának cölöpjei még megvannak, de a ráépített átjáró roskadozik. A Párttanács mai egyértelmű döntése értelmében várhatóan teljes, felmenő tisztújítás következik, amely nem átmeneti időre, hanem két évre választja meg a párt következő vezetését. Ezt a felelősséget pedig elnökként így nem tudom vállalni.

Ujhelyi hozzáteszi, hogy mivel a következő években az Európai Parlamentben fog dolgozni, így egyébként sem férne bele az idejébe vezetni a pártot. De bárki is lesz az elnök, támogatni fogja. 

Ujhelyi bejegyzése senki kedvét ne szegje, nézze meg az MSZP többi lehetséges elnökét, és szavazzon!

Rovatok