Index Vakbarát Hírportál

Közvetlenül a baleset előtt fotózták le a Miskolctapolcán bobozó fiatalokat

2014. június 4., szerda 15:41

Az alábbi képek másodpercekkel azelőtt készültek, hogy a Miskolctapolcán bobozó debreceni diákok egyike életveszélyes sérülést szenvedett egy balesetben. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz, de az üzemeltetők szerint a diákok nem tartották be a szabályokat. A képek a bobpálya végén készültek, ahol minden lecsúszóról képet készít egy automata gép.

Az első két képen látszik, hogy két bob „vonatozott”, vagyis szorosan egymás mögött jött le a pályán, ami az üzemeltetők elmondása szerint tilos, mert balesetveszélyes.

Sramkó Pál, a cég egyik ügyvezetője korábban azt mondta az Indexnek, hogy több helyen táblák is figyelmeztetnek arra, hogy legalább 25 méter távolságot kell tartani a bobok közt. Ennek ellenére három fiú szorosan egymás mögött csúszott le.

Ezen a képen a később életveszélyes sérülést szenvedett fiú látható. Sramkó azt mondta, hogy „a fotó alapján úgy tűnik, hogy a sebességet szabályzó fékkart a lábával kitámasztotta, teljes sebességgel jött le a három bob után.”

A balesetről a rendőrség nem adott ki részletes információkat, csak annyit közöltek, hogy az egyik miskolci kórházból kapták a bejelentést kedden reggel fél kilenckor. Sramkó azt mondta, hogy úgy tudja: a balesetet szenvedett fiú állapota javult kedd óta.

Rovatok