Index Vakbarát Hírportál

Drogot kerestek a rendőrök a plébánosnál

2014. június 12., csütörtök 08:44 | aznap frissítve

A rendőrség házkutatást tartott a kunszentmártoni plébánián, miután Kövesdy Zsolt atyát kábítószer birtoklásával gyanúsították meg. A papnál nem találtak drogot, írja a Szoljon.hu.

Az ügy előzménye, hogy áprilisban két diákot vittek kórházba a helyi általános iskolából, miután herbál nevű legális drogot fogyasztottak, mesélte a lapnak a pap. Pár héttel ezelőtt egy levél érkezett a Szeged-Csanádi egyházmegyéhez, melyben arra hívták fel a püspökség figyelmét, hogy a helyi plébánosnak is lehet köze a kábítószerek terjesztéséhez.

A levél a rendőrkapitányságra is eljutott, a rendőrségnek pedig ezek után kötelessége volt kivizsgálni az ügyet. A nyomozók drogkereső kutyákkal érkeztek, végigkutatták a plébánia vendégszobáját, minden szekrénybe belenéztek, de de nem találtak semmit.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya eljárást folytat kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt – erősítette meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Mivel a nyomozás jelenleg is folyamatban van, további részleteket nem árult el a rendőrség.

A kunszentmártoni plébánia évek óta részt vesz a drogprevenciós programok szervezésében. A Szeged-Csanádi egyházmegye továbbra is támogatja Kövesdy Zsolt, kunszentmártoni plébános pályázatait, kiváltképp a drogprevenciós célzatúakat. 

Rovatok