Index Vakbarát Hírportál

Gerincsérülést szenvedett egy magyar katona a magyar-amerikai hadgyakorlaton

2014. június 21., szombat 11:20

Súlyos sérüléseket szenvedett egy magyar katona a csütörtöki magyar-amerikai hadgyakorlaton, értesült a Blikk.

Az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj ejtőernyős lövésze társaival együtt 330 méterről ugrott ki egy amerikai C-130-as katonai szállítógépből, amikor az utolsó 15 méteren a szél rásodorta az alatta ereszkedő társa ernyőjére. Mintegy 10 méteres magasságból, hanyatt fekve zuhant a földre, a szakaszvezetőenk megrepedt a gerice.

A lap információit megerősítette Lippai Péter ezredes, a zászlóalj parancsnoka, aki elmondta, hogy a baleset egy pillanat alatt zajlott le. A szerencsétlenül járt szakaszvezető belesüppedt egy éppen földet érő ejtőernyős ernyőjének kupolájába, ezáltal a saját ernyője is elkezdett összeomlani. Zuhanása felgyorsult, amit alig tudott fékezni az alatta lévő ernyő.

Nem tudott már változtatni a testhelyzetén, teljesen kiszolgáltatva ért földet. Sem az ugrás körülményeiben, sem a katona jártasságában nem volt hiba: egyszerűen baleset történt.

– mondta az ezredes, aki szerint a szakaszvezető nincs életveszélyben, már aznap este beszélt élettársával. Gerincfűzőt kell viselnie, de hamarosan visszatérhet és az orvosok szerint folytathatja hivatását.

Rovatok