Index Vakbarát Hírportál

Egyre nagyobb pénzt kaszál a Parlament

2014. június 30., hétfő 06:31

Bár a törvényalkotás színvonala egyre alacsonyabb, a kormányzat politikai ellenőrzés lehetőségei pedig egyre korlátozottabbak, legalább a turizmusban jobban teljesít a T. Ház. A Blikk információi alapján ugyanis 2013-ban 397 ezer turista látogatott el Steindl Imre épületébe, ami 623 millió forint bevételt jelentett a Parlamentnek. Az idei évben pedig május végéig - azaz még az igazi turistaszezon beindulása előtt - 171 ezren nézték meg az épületet, és a bevétel a 250 millióhoz közelít.

Az Országház egyébként maga is igyekszik minél több turistát becsalogatni, részben erre szolgálhat a korábban nem létező robotmozgásos őrségváltás bevezetése is.

A teljes jegyár eddig 3500 forint volt, ám a teljesárú jegyet keveseknek kell csak kifizetni, mert az uniós polgárok, így a magyarok is féláron, 1750 forintért mehetnek be a Parlamentbe. Július elsejétől viszont a belépők20 százalékkal megdrágulnak, így idén valószínűleg újabb pénzügyi rekordot dönt majd az Országház - mely egyébként a bevételből hivatali kiadásait fedezi.

Rovatok