Index Vakbarát Hírportál

Vastáblákat loptak a Mátrai Erőműből

2014. július 1., kedd 11:09

Négymillió forint értékben próbáltak fémhulladékként értékesíteni a Mátrai Erőműből lopott vastáblákat, az elkövetők ellen nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emeltek vádat, írja a Heol.hu.

Az egyik vádlott kazánjavító lakatosként és targoncásként dolgozott az erőműben, ahol a gyártáshoz használt vastáblákat tartották. Ezeket lopták el, majd próbálták értékesíteni áron alul, fémhulladékként, a harmadrendű vádlott segítségével, aki fegyveres biztonsági őrként dolgozott az erőműnél.

Egy másik, szintén az erőműnél dolgozó vádlott munkakapcsolatban állt egy fémhulladék felvásárlásával foglalkozó vállalkozás ügyvezetőjével, aki szintén részt vett a lopásban.

Utóbbi hamis szállítólevelet állított ki, így könnyen bejuthattak az erőmű területére egy ponyvás teherautóval, ebben a tolvajok segítségére volt a beavatott fegyveres biztonsági őr is. A kazánjavító lakatos targoncával pakolta fel a négy vastáblát a teherautóra, majd gond nélkül elhajtottak a helyszínről. A zsákmányt Ecsédre szállították, fordultak egyet, és további két vastáblát is magukkal vittek.

A lopásra még aznap fény derült, az eltulajdonított vastáblákat meg is találták Ecséden, vagyis a közel négymillió forintos lopási kár megtérült. A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre tett indítványt.

Rovatok