Index Vakbarát Hírportál

Felmentették a kamionra mászó ellentüntetőt

2014. július 8., kedd 17:29

Mivel nem figyelmeztették, nem követett el szabálysértést az a férfi, aki felmászott a Pride egyik kamionjára és ott „mocsok buzizásba” kezdett, írja a vs.hu.

A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy nem követett el a szabálysértést, mert senki nem szólt neki, hogy nem mászhat fel a kamionra. Egy rendőr tanú a gyorsított eljárásban elmondta, hogy észlelte, hogy a vádlott föl akar mászni a kamion tetejére, és kiáltott is egyet, hogy nem teheti meg, de saját bevallása szerint ez nem biztos, hogy hallható volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy a férfit a helyszínről előállították, őrizetbe vették, és rendzavarás miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene. A rendőrség kezdeményezte a bíróság elé állítását.

Az Oktogonnál kamionra mászó férfit három biztonsági őr rángatta le a kamionról. Ellenük csoportos garázdaság miatt indult eljárás, miután a helyszínen készített felvételek szerint bántalmazták az ellentüntetőt. A most felmenetett férfi egyébként    a székesfehérvári H atvannégy Vármegye Ifjusági Mozgalom  tagja, a Jobbikhoz közel álló Atilla Király Akadémia hallgatója.

Rovatok