Index Vakbarát Hírportál

A trafikmutyit leleplező Hadházyt indítja az LMP Szekszárdon

2014. július 23., szerda 12:47

Hadházy Ákos független önkormányzati képviselőt indítja az őszi önkormányzati választáson a polgármesterjelöltként a Lehet Más a Politika (LMP) Szekszárdon. A párt jelöltjét az Együtt-PM is támogatja.

Mint ismert, tavaly a trafikpályázatokkal kapcsolatos hangfelvétel nyilvánosságra hozatala után Hadházy Ákos kilépett a szekszárdi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójából, majd az áprilisi országgyűlési választáson az LMP képviselőjelöltjeként 10,8 százalékos eredményt ért el a szekszárdi választókerületben.

Az LMP sajtótájékoztatója után nem sokkal az Együtt-PM közleményben jelentette be, hogy úgy döntöttek, nem indítanak polgármester-jelöltet Szekszárdon, hanem szavazóikat arra kérik, hogy támogassák Hadházy Ákost. Mint írták,

Hadházy Ákos személyében olyan jelöltet tudunk támogatni, akinek van esélye a győzelemre, és aki a korszakváltó politika képviseletére alkalmas, attól függetlenül, melyik párt jelöli őt polgármesternek.

Ugyanakkor az Együtt-PM jelezte, hogy sajnálatosnak tartják, hogy az LMP a "szekértábor-logika mentén, mérlegelés nélkül utasít el mindenfajta együttműködést", de ők másképp politizálnak, és "ennek egyik megnyilvánulása a most bejelentett, egyoldalú támogatás is". A megjegyzés azért érdekes, mert az LMP megyei elnöke, Dömötörné Solymár Orsika a párt sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy őket még senki nem kereste meg választási együttműködés céljából.

Hadházy a sajtótájékoztatón azt mondta, "mutyik helyett munkahelyeket" szeretne látni. Azt szeretné, hogy ne egyéni érdekeknek megfelelő döntések szülessenek Szekszárdon, illetve azt, hogy az eddig meghozott ilyen döntéseknek legyenek jogi következményei.

Kérdésre válaszolva két "egyéni érdekek mentén" született döntést említett: a szekszárdi önkormányzat 2010-ben egy helyi vállalkozásnak nyújtott 200 millió forintos óvadékot, amely nem térült megilletve, hogy egy, az Öveges-program keretében megvalósult szekszárdi projekt során indokolatlanul magas összegeket fizettek ki.

Rovatok