Index Vakbarát Hírportál

Durva félreértés volt, fertőtlenítő került az ásványvizes palackba

2014. július 29., kedd 08:35 | aznap frissítve

A Nagykanizsai Járási ügyészség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróságon a molnári vízműtelep csoportvezetője  ellen. 

A csoportvezető és munkatársai március 4-én a vízmű becsehelyi telepére mentek, hogy kijavítsanak egy csőtörést, és kitisztítsák a víztározó tartályokat. A csoportvezető a beosztottjaitól kért egy műanyag palackot, amibe a fertőtlenítőt beletöltheti. Egyikük odaadta annak a kollégájuknak az  ásványvizes palackját, aki akkor éppen nem volt ott.

A palackot egyébként a munkás korábban megjelelölte. Fekete filccel azt írta rá: „enyém”. 

A csoportvezető kiöntötte az ásványvizes üvegből a vizet, majd kb. háromnegyed részig Huwa- San pr50 vízfertőtlenítő folyadékot töltött bele, amit a medencék vizének tisztításához használnák.  A vegyszerrel feltöltött ásványvizes palackot az ajtó elé, az átemelőtelep lépcsőjére tette, amíg be kellett mennie az épületbe.

A palack tulajdonosa ekkor ért oda a lépcsőhöz. Észrevette az ásványvizes üvegét és beleivott. A maró hatású vegyszer súlyos, életveszélyes mérgezést okozott a nyelőcsővén és a gyomrában.

Az ügyészség szerint a csoportvezető  megszegte a kémiai biztonsági szabályokat azzal, hogy a  vegyi anyagot élelmiszeres üvegbe töltötte. 

Rovatok