Index Vakbarát Hírportál

Egy komment alapján simicskázott és mészároslőrincezett az RTL Klub

2014. augusztus 1., péntek 19:15 | aznap frissítve

Az RTL Klub péntek esti Híradójában arról kérdezték a kormányszóvivőt, hogy kikre utalt, amikor csütörtökön azt mondta, a kormány intézkedései egyes gazdasági szereplők pénzügyi érdekeit súlyosan sértik, és ennek tudta be azt is, hogy több cikk is megjelent, köztük egyébként itt az Indexen is, és a Magyar Nemzetben, amelyekben Seszták Miklós miniszter gazdasági ügyeivel kapcsolatos tisztázatlan kérdéseket taglalták. 

Kuruc Éva nem esett ki a szerepéből, az RTL Híradójának kérdésére egyre csak ugyanazt ismételgette, mint tegnap: a kormány nem enged. A Magyar Nemzet egyébiránt Simicska Lajos, a Fidesz egykori pénztárosának érdekkörébe tartozik, ezért amint az RTL Klub bejátszásában is idézik, a 444.hu arról cikkezett, hogy Simicska  és Orbán között háború bontakozhatott ki.

Ki kicsoda?

Orbán Viktor miniszterelnök

Mészáros Lőrinc Felcsút polgármestere, Orbán Viktor barátja

Simicska Lajos, a Fidesz volt pénztárnoka, milliárdos Fidesz-közeli üzletember, Orbán Viktor egykori kollégiumi lakótársa

De mint kiderült, az RTL csak arra használta a cikket, hogy aztán az alatt egy bizonyos kommentre hívja fel a figyelmet, amelyben Kronos nevű felhasználó, azt mondta tuti banki információra hivatkozva, hogy mindez csak színjáték, nincsenek Orbánék háborúban, hiszen a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc több százmillió forintot kapott kölcsön Simicskától. 

Kamu ez az egész. Ki hiszi el, hogy Simicska meg Orbán összevesztek harminc év után? Amúgy tuti banki forrás alapján mondom, hogy Simicska százmilliókat adott kölcsön a Mészáros Lőrincnek, ami persze nem szerepel Lőrinc bácsi vagyonnyilatkozatában. És akkor nyilván összevesznek, ráadásul a nyilvánosság előtt. 

Ezután az RTL megkérdezte a Közgépet, igaz-e a hír, de Puskár Anett szóvivő sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az "értesülést".

A kormánybasztatás következő lépcsője az új Puskás Stadion volt az RTL-en, amelynek 100 milliárdos költsége sosem fog megtérülni, hiszen az NB I. első fordulójának össznézőszáma is csak 20 ezer volt, és az évi 500 milliós fenntartési költséget csak heti egy nagyobb rendezvénnyel lehetne kigazdálkodni, hangzott el a Híradóban.

Rovatok