Index Vakbarát Hírportál

Helyreigazítás

2014. augusztus 12., kedd 15:59

2014. augusztus 11-én megjelent, „Hány nagyvárost foglalhat vissza a baloldal?” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Székesfehérváron Gál Péter Pált, a helyi szervezetének alapító elnökét, az önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának elnökét indítja, aki Szent István-programot hirdetett, hogy az erőskezű uralkodó hagyományainak megfelelően ismét erős város épüljön.

A valóság ezzel szemben az, hogy Gál Péter Pál már nem tagja a Jobbiknak, onnan 2012 februárjában kilépett, nem lesz a párt polgármesterjelöltje Székesfehérváron, és így természetesen programot sem hirdetett.

Valótlanul állítottuk azt is, hogy Gál Péter Pál a székesfehérvári önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának elnöke lenne. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2010 óta nincs is vagyongazdálkodási bizottsága, így annak Gál Péter Pál nem is lehet az elnöke, illetve mivel korábban az önkormányzati képviselői mandátumáról is lemondott, 2012 februárja óta még akkor sem tölthetné be ezen bizottság elnöki tisztségét, ha létezne ilyen bizottság.

A tévedésért az érintettek és olvasóink szíves elnézését kérjük.

Még nincs jobbikos polgármesterjelölt

A Jobbiknak Székesfehérváron jelenleg nincsen polgármester jelöltje – közölte a Jobbik szóvivője. Pál Gábor szerint ennek részben oka, hogy a Jobbik székesfehérvári alapszervezetét a Jobbik országos elnöksége feloszlatta, és az csak július közepén alakult újjá. A jelöltet hamarosan megnevezik. 

Rovatok