Index Vakbarát Hírportál

Kígyó tartott rettegésben egy nyugdíjast és egy ötévest

2014. augusztus 21., csütörtök 14:20

12:00 CET, Székesfehérvár.  A székesfehérvári Feketehegyen egy kígyóféle hatolt be egy lakásba, ahol Kálmán Andrea volt otthon az ötéves fiával. Az állatot egy vasvillával tartotta sakkban a nő, miközben hívta a rendőröket, akik viszont nem segítettek. Megadták az állatbefogó telefonszámát, de a vonal nem élt, mondta el Andrea a Feol.hu-nak. Felhívta az élőállat-befogót is, de ő nem tudott kijönni, illetve a városi gyepmestert sem sikerült elérnie.

"Eközben már reszketve tartottam sakkban az állatot a lakásban egy vasvillával, az öt éves kisfiam halálra rémült velem együtt. Támadott, sziszegett a hüllő" – mondta a nő. Már csaknem egy órán keresztül tartotta vissza az állatot a nő, amikor hazaért az élettársa, és ketten sikerült kidobniuk az állatot egy szomszédos üres telekre.

A nő nem tudta megállapítani, hogy milyen állatról van szó, nekünk csak az tűnt fel, mintha furcsán macska-alakú lenne az állat feje, nézzék csak:

16:50 CET, Bonyhád. Egy kétségbeesett idős nő kért segítséget a rendőröktől. A rendőrök kivonultak és meg is találták a kígyót, de az állat megmarta az egyik járőrt. Őt a társa kórházba vitte, a kígyót pedig átadták egy állatorvosnak, aki megállapította, egy vízisiklóról van szó.

"Az idős hölgy rendkívül hálás volt a rendőrök gyors és önfeláldozó segítségéért" – zárul a Teol.hu rendőrségtől átvett híre.

Rovatok