Index Vakbarát Hírportál

Indul az aláírásgyűjtés

2014. augusztus 25., hétfő 06:35

Hétfőtől kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának aláírásgyűjtése – írja az MTI.

A választáson induló főpolgármester-, polgármester- és képviselőjelölteknek a jegyzők által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy felkerülhessenek a szavazólapra, a megyei listát állítani szándékozó jelölőszervezeteknek pedig a megyei főjegyzők által meghatározott számú ajánlást kell összegyűjteniük.

Az ajánlóíveket a hétvégén nyomtatták ki. A képviselő- és polgármester-jelölteknek szeptember 8-án 16 óráig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges érvényes ajánlásokat.

Ajánlásokat a választópolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyűjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erőknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévőtől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi vagy nemzetiségi önkormányzat hivatalos helyiségeiben, felsőoktatási és köznevelési intézményben valamint egészségügyi szolgáltató helységeiben gyűjtsék azokat.

Ennyi aktivistát vetnek be a pártok

A Blikk kérdéseket küldött a parlamenti pártoknak, hogy hány aktivistával, illetve mekkora költségvetéssel futnak rá az önkormányzati választási kampányra. A lap hétfői számában megjelent összesítése szerint:

Rovatok