Index Vakbarát Hírportál

Együtt-PM: Áron alul adták el a Klotild-palotát a törököknek

2014. augusztus 25., hétfő 15:28 | aznap frissítve

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke szerint Belváros-Lipótváros önkormányzata − több más kerületi tulajdonban lévő ingatlan után − a Klotild-palotát is jóval annak piaci értéke alatt adta el. Juhász Péter fel is szólította közleményében Rogánt, hogy a ciklus hátralevő részében már semmilyen ingatlant ne értékesítsen.

Ahogy arról egy hete beszámoltunk, rendkívüli ülésen döntött az V. kerületi önkormányzat a déli Klotild-palota eladásáról. A műemlék 2,15 milliárd forintért lett egy török befektetőé, aki valószínűleg szállodát tervez nyitni az épületben. Az eladás tényét és a vételárat az önkormányzat is megerősítette az Indexnek.

A rendkívüli ülést augusztus 15-én tartották, több ingatlan értékesítéséről szóló pályázatról is döntöttek zárt ajtók mögött. Az V. kerületi önkormányzat az Index megkeresésére elmondta: a Klotild-palota értékesítésére azért volt szükség, mert az épület sürgős renoválásra szorul, a műemléki felújítás becsült költsége meghaladja a kétmilliárd forintot.

Juhászék most azt írják, hogy a Klotild-palota árának megállapításakor a „ugyanannak az értékbecslő cégnek a becslését vették figyelembe, amely a hasonló – áron aluli – adásvételeknél mindig közreműködik. Korábban eladtak már autószalont 230, éttermet 180 ezer forintos négyzetméteráron, miközben azon a környéken 600 ezer és egymillió forint között mozognak a piaci módon értékesített ingatlanok árai."

Az Együtt-PM szerint Rogán nyolc év alatt folyamatosan áron alul értékesítette a belvárosi ingatlanvagyon nagy részét.

Belváros: Ha Juhász nem drogozott, feljelentjük

Az V. kerületi önkormányzat délután közleményben reagált a politikus szavaira. Azt írták, hogy ha a sajtótájékoztatóját „nem drogok hatása alatt tartotta, akkor kénytelenek leszünk ismét feljelenteni rágalmazás miatt”. A közlemény felidézi: a „Klotild palota értékesítését szövetségesei, a szocialista képviselők is megszavazták”. Azt írják, az ingatlant háromszor hirdették meg többfordulós, nemzetközi, nyílt pályázaton, a nyertes pályázó ajánlatánál soha senki nem adott magasabb ajánlatot. „Ha a Juhász Péter által említett számokat komolyan vesszük, mind a kétezer lakótól vissza kellene venni a lakását, akik ingatlanjaikat az elmúlt két évtizedben megvásárolták” – közölte az önkormányzat.

Rovatok