Index Vakbarát Hírportál

Király Zoltánnal, Vasas-focistákkal és volt HVG-s főszerkesztővel erősít az LMP

2014. augusztus 25., hétfő 07:34 | aznap frissítve

A Vasas-szurkoló Schiffer András lassan a csapat összes régi legendás játékosát leigazolja, Váczi Zoltán után a most Ajkán játszó Sowunmi Thomas is LMP-színekben indul az őszi választáson. A párt önkormányzati képviselőjelöltjei között feltűnik Hirschler Richárd, a hvg.hu volt főszerkesztője, Király Zoltán egykori országgyűlési képviselő, a rendszerváltás egyik legismertebb arca, illetve Schmidt Mária Terror Háza-főigazgató fia is.

A fővároson és a megyeszékhelyeken kívül végül még 88 településen tudtak Schifferék valamilyen formában jelöltet állítani, vagy beállni helyi civilek mögé. Az LMP több budapesti kerületben és vidéki nagyvárosban, így Székesfehérváron, Miskolcon, Szegeden és Szombathelyen az LMP a 4K!-val működik együtt. Az őszi választásokon az LMP számos helyen a párttal szimpatizáló kisebb-nagyobb hírességeket, ismertebb szimpatizánsokat indít, akik jellemzően nem párttagok, de a párt színeiben méretik meg magukat. 

Mit keres Király Zoltán az LMP-ben?

A volt képviselő már tavaly elmesélte, hogy szeret visszajárni a parlamentbe, nosztalgiázni és hallgatni az üléseket. Ehhez azonban állandó belépőre volt szüksége, amit végül egykori MDF-es képviselőtársától, a 2010-14 között az LMP-ben politizáló Mile Lajostól kapott. Később, 2014 tavaszán már az LMP kampányzáró rendezvényén is feltűnt.

„Nem lettem, LMP-tag, de az a filozófia és politika, amit ők követnek, legalábbis a Schiffer-szárny, nagyon közel áll hozzám. Egyetértek azzal, hogy a teljes politikai elitet le kellene váltani. A rablóprivatizációban, az állami vagyon szétverésében és elherdálásában 1990-től az összes kormány részt vett, ami meg most megy, az az, hogy a Fidesz központosítja és újraosztja a maradékot″ – mondta Király az Indexnek, amikor mostani jelöltségéről kérdeztük. Hivatalosan nem LMP-tag, de LMP-jelölt a Gellért-hegyi 1-es körzetben, ott, ahol a fővárosba költözés után először lakott, és ahol a fiai születtek.

Rovatok