Index Vakbarát Hírportál

A kormány mindent visszautasított

2014. augusztus 26., kedd 14:29

Magyarországon szabad a média, példátlanul segítik a romákat, és küzdenek a szélsőjobb ellen - írta a kormány a The Washington Postnak.

Magyarország elkötelezett a pluralizmus és a szabadság mellett címmel jelent meg a kormány válasza a The Washington Post augusztus 17-ei szerkesztőségi állásfoglalására. Kovács Zoltán kormányszóvivő az olvasói levélben abszurdnak nevezte a lap korábbi vádjait, és elutasította a párhuzamot az Orbán-kormány és a nácikat támogató magyar vezetés között.

Szerinte az sem igaz, hogy az Orbán-kormány hasonló lenne a XX. század gengsztereihez és sarlatánjaihoz. Kovács szerint a WP állításai méltatlanok a laphoz, majd megjegyezte, hogy

Magyarországon a média sokrétű és szabad.

A szóvivő arról is írt, hogy az ország keresztény örökségének ünneplése nem jelenti azt, hogy az országban megszűnne a plurális demokrácia. Kovács szerint az sem igaz, hogy Magyarországon a nemkeresztényekkel és a romákkal szemben diszkriminatív törvények lennének. Sőt, Kovács szerint 2010 óta ez a kormány tette az EU-ban a legkitartóbb erőfeszítéseket a magyar romák "segítésére".

Kovács azt is megjegyezte, hogy 2010 óta az Orbán-kormány a "legerősebb bástya a jobboldali szélsőségességgel szemben". A szóvivő szerint a miniszterelnök a tusnádfürdői beszédében nem utasította el az alapvetői európai értékeket.

Rovatok