Index Vakbarát Hírportál

A nyár végére jön egy kis nyár

2014. augusztus 27., szerda 11:21

A szerdán még egy hidegfront vonul át az országon, de utána augusztus utolsó napjaira felmelegszik a levegő, a hétvégén már kellemes, nyárias idő lesz - írja az Időkép.

Csütörtökön és pénteken országszerte sok lesz a napsütés, csak kevés felhő jelenhet meg az égen, így azután csapadék sehol sem várható. Hajnalonként viszont pont a derült idő miatt lesz hideg: a szélcsendes északi és délnyugati völgyekben újra 5 fok körüli minimumokat lehet majd mérni, de máshol 7-12 fok lesz jellemző. Napközben mérsékelten meleg időre készülhetünk, csütörtökön 20-25 fok lesz, majd péntekre már masszívan 25 fok körülre áll be a hőmérő higanyszála.

Szombatra, illetve vasárnapra még egy pár fokkal tovább erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap - elsősorban az Alföldön - akár 29-30 fok is lehet, de máshol sem lesz 26 foknál hűvösebb. A hosszabb napos időszakok mellett elsősorban északon, északnyugaton a felhők is feltolulnak az égen, és egy-egy zápor, esetleg zivatar sem zárható ki. A klasszikus nyári záporokat kísérő erős, viharos széltől most nem kell tartanunk.

Rovatok