Index Vakbarát Hírportál

Kitálalt az Egyenlítő blog volt főszerkesztője

2014. augusztus 29., péntek 11:52

Az MSZP egyes vezetői többször keresték meg különböző kérésekkel, amelyeket főszerkesztőként nem teljesített, ezután pedig ahelyett, hogy megvették volna a blogját, egyszerűen ellopták azt - állítja az Átlátszónak adott interjúban az Egyenlítő TV blog egykori főszerkesztője.

Németh Gábor az affér után kínos történetek megszellőztetését helyezte kilátásba, ami szerinte nem zsarolás, hanem természetes reakció egy ilyen esetben. Németh azt állítja: miután főszerkesztőként nem teljesített több, szocialista pártvezetőktől érkezett kérést, egyik bloggertársa, Csanádi Dávid, az mszp.hu volt szerkesztője megkereste, hogy Velez Árpád pártigazgató érdeklődik, megvehetnék-e a blogot. Németh jelezte, hogy 35 millió forintért igen. Másnap Csanádi Dávid bevonta hozzáféréseit, majd közölte, hogy beszéljen az ügyvédjével, ha valamilyen problémája van - legalábbis Németh ezt állítja. Ez az ügyvéd – tehát Csanádi ügyvédje – Németh állítása szerint az MSZP-s Czeglédy Csaba.  

Németh szerint az MSZP környékétől kaptak olyan sztorikat, amivel például "le tudták buktatni" Lázár Jánost, de egyes szocialisták kínosan ügyeltek arra, hogy a blog ne támadja Habony Árpádot és Rogán Antalt. Németh szerint azért, mert MSZP bizonyos körei és Habonyék között együttműködés van. Ugyanakkor az MSZP-sek kérték Némethet, hogy a blogban ""üssék" Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont. 

Csanádi Dávid az Átlátszónak azt mondta, Velez Árpád nem utasította semmire sem, a közösség érezte úgy, hogy Németh viselkedése veszélyes az Egyenlítőre nézve. Csanádi azt is elmondta, nem Velez kérdezte meg a blog árát, hanem egy Németh Gáborral közös ismerősük, akit nem szeretne megnevezni. Velez pedig azt közölte az Átlátszóval, hogy tudomása szerint nem Németh Gábor tulajdona a blog, hanem “egy baloldali közösségé, melynek ő csak tagja volt, de nem tulajdonosa vagy vezetője”.

Velez szerint Németh irányába az volt a kérés, hogy az etikai minimumot tartsa be mindenkivel szemben magánéleti és családi kérdésekben.  A Habony-Rogán védelemről pedig azt mondta: "sem megállapodásom sem együttműködésem nem volt és nincs sem Rogán Antallal sem Habony Árpáddal."

Rovatok