Index Vakbarát Hírportál

Nem cserbenhagyta, csak a sokk miatt távozott

2014. szeptember 9., kedd 14:44

Nagy figyelmet kapott augusztusban az a Margit körúti baleset, amelynél a vétkes sofőr egyszerűen kiszállt a BMW-jéből, és távozott. Most megszólal a Margit körúti cserbenhagyó sofőr ügyvédje, aki szerint nem cserbenhagyásról van szó, a védence sokkot kapott.

Múlt héten írtunk arról a BMW-s sofőrről, aki a Margit körúton súlyos balesetet okozott, majd cserbenhagyta a másik autóban lévő sérültet. Cikkünkből kiderült, hogy a férfi nem először okozott komolyabb balesetet: négy évvel ezelőtt egy budapesti buszmegállóban a járdán gázolt el egy házaspárt.

A baleseteket okozó 31 éves Cs. Istvánt akkor nem értük el, most viszont beszéltünk az ügyvédjével, Bérdi Zsolttal, aki Cs. István szemszögéből kiegészítette néhány részlettel azt, amit eddig tudtunk az ügyekről.

Az augusztus 18-i balesetről eddig annyi derült ki, hogy miután a fekete BMW-vel közlekedő Cs. István belehajtott a Margit körút–Kisrókus utcai kereszteződésben a szabályosan odaérkező volkswagenesbe,  a BRFK közleménye szerint "segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt". A rendőrség végül a rá következő héten egy XXII. kerületi lakásban elfogta, majd a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását.

Bérdi Zsolt azt mondta, hogy jelenleg is zajlik Cs. büntetőügye, és a tárgyalóteremben szeretné majd kifejteni bővebben az ügy részleteit. Cs. István azóta szabadult az előzetesből, a bíróság másodfokon a házi őrizetét rendelte el. A legérdekesebb kérdés azonban, hogy Cs. István miért távozott a baleset után mit sem törődve a sérülttel. 

Az ügyvéd szerint a védence nem azért hagyta el a helyszínt, mert félt a következményektől a korábbi ügye miatt, hanem mert 

"ő maga is balesetet szenvedett, az ütközésnél nem nyílt ki a légzsákja, és megsérült". 

Vagyis Cs. István azért távozott, mert sokkos állapotba került. Hogy pontosan milyen sérülései voltak, és hová távozott majd a bíróságon ismerteti az ügyvéd. Bérdi annyit árult még el, hogy Cs. István a baleset után öt nappal vette fel vele a kapcsolatot, "én pedig még aznap a nyomozóhatósággal. Cs. István elfogására másnap került sor."

A korábbi, 2010-es járdás balesetről is beszélt Bérdi Zsolt. Akkor Cs. István egy idősházaspárt ütött el a járdán, egy I. kerületi buszmegállóban. A férfi és az asszony is súlyosan megsérült. Habár Cs. István a rendőrségi kihallgatásán is elismerte a felelősségét, úgy zárta le a nyomozást a rendőrség, hogy nem állapított meg bűncselekményt.

Az elütött asszony, K. Jánosné múlt héten az Indexnek azt mondta, hiába húzódott évekig az ügy, soha nem találkoztak Cs. Istvánnal. Nemhogy kártérítést nem kaptak tőle, „de azt se mondta, bocsánat”. Bérdi Zsolt erre úgy reagált, hogy egyszer meglátogatta volna a kórházban, "még virágot és bonbont is vitt volna neki", de az asszony lánya azt kérte, hogy menjen inkább haza, és ne zavarja az asszonyt. Kártérítést pedig Cs. István valóban nem nyújtott, de a biztosítója több milliós kártérítést fizetett a házaspárnak.

Rovatok