Index Vakbarát Hírportál

48 perc után ment ki a mentő

2014. szeptember 10., szerda 08:42

Rosszul lett egy férfi a Király utcában a hétvégén, egy fiatalokból álló társaság hívott mentőt az utcán összeesett emberhez, de 48 percet kellett várniuk arra, hogy megérkezzenek és segítséget nyújtsanak, írja szemtanúkra hivatkozva a Blikk.

A férfi egy telefonfülkéből lépett ki, amikor összeesett, felakadt a szeme, és szakadt róla a víz, ezért szívinfarktus gyanújával hívtak hozzá mentőt, mesélte a baráti társaság egyik tagja a lapnak. Egy mentőautó nem sokkal a hívás után feltűnt a környéken, de szirénázva elszáguldott mellettük.

Később azt mondták, azért, mert eltévedtek. Szerencsére épp a környéken jártak a tűzoltók, akik megálltak, és segítettek az összeesett férfinak. A mentő 48 perc alatt ért a helyszínre

– mesélte felháborodva Tamás.

Az esetet megerősítette a lapnak Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője, aki azt mondta, hogy éppen egy tűzesettől vonultak be a kollégái, amikor észrevették, hogy valami baj lehet. Megálltak, és segítettek a rászorulón, ellátták és betakarták, amíg a mentősök kiértek a beteghez.

Ugyanakkor az OMSZ csak annyit reagált az ügyre, hogy a kevés rendelkezésre álló adat miatt nem találják a rendszerben az említett esetet.

Rovatok