Index Vakbarát Hírportál

Ügynök apák, fideszes fiúk a XI. kerületben

2014. szeptember 10., szerda 07:47

Az apa-fiú rokoni kapcsolatok nem garantálják, ki melyik politikai oldalon köt ki végül. A tételt több ténnyel is alátámasztja a XI. kerület egyik választókerületének jelöltnévsora.

Az újbudai 17. vk. MSZP-DK közös jelöltjeként indul az önkormányzati választáson Kupper Róbert.

A szocialisták listáján ötödik helyet betöltő, 76 éves férfi a kerület jelenlegi alpolgármesterének, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselőjének édesapja, és ő az apósa a kerület másik részén induló Jankó István Fidesz-KDNP-s jelöltnek is.

Kupper Róbertről az 50-es években a Belügyminisztérium III/III. Csoportfőnöksége központi állományában dolgozó tisztek és főtisztek felsorolásában az olvasható Hvg.hu-n, hogy 1938-ban született. Szülei 1935 óta vettek részt a kommunista párt munkájában. Apját 1956 október végén mint fegyveres ellenforradalmárt lelőtték. Az 1957-ben készült Vörös Csillag érdemrend felterjesztése szerint Kupper ezt nem hagyta megtorlatlanul:

apja gyilkosát a harcok folyamán megsemmisítette.

1956-tól a III. főcsoportfőnökségen dolgozott.

Kupper András, korábbi országgyűlési képviselő édesapja új politikai szereplésével kapcsolatban azt mondta, most ő pont úgy nem tudta lebeszélni apját az indulásról, mint ahogy 1989-ben őt nem bírták lebeszélni a fideszezésről.

Rovatok