Index Vakbarát Hírportál

Fegyelmiket indít az ELTE gólyatábor-ügyben

2014. szeptember 13., szombat 09:49 | aznap frissítve

Csaknem kétszáz embert hallgattak meg szóban vagy írásban az ELTE gólyatáborában történt nemi erőszak miatt indított tényfeltáró vizsgálat során, és ez egyetem vezetése már tudja, kik ellen kell megindítani a fegyelmi eljárásokat, közölte a Magyar Nemzettel az ELTE vezetése. Neveket egyelőre nem árultak el.

Egyelőre sem hallgatót, sem oktatót nem bocsátanak el az intézményből, ilyen lépés majd csak a fegyelmi lefolytatása nyomán merülhet fel. A vizsgálati jelentést csak a hét végén tekinti át a rektori vezetés, a konkrét intézkedésekről így jövő hét elején sajtótájékoztatón számolnak majd be.

A nemi erőszak augusztus végén történt az ELTE-TÓK gólyatáborában, Fonyódligeten. Az elkövető a tábor egyik szervezője és fotósa, a 38 éves K. Szilárd volt, akit korábban már egyszer elítéltek nemi erőszak miatt.  A gyanúsított beteges hajlama ráadásul ismert volt a karon: Galántai Tamás, a TÓK hallgatói önkormányzatának elnöke, a tábor főszervezője elismerte, tudott a férfi előéletéről. Emellett Mikonya György, a kar dékánja a Nemzetnek megerősítette, hogy fotós körökben, illetve az egyetem bölcsészkarán ismert volt a férfi múltja.

Rovatok