Index Vakbarát Hírportál

Osztolykán Ágnes főpolgármester-helyettes lenne

2014. szeptember 17., szerda 16:21 | aznap frissítve

Azonnal leállítaná a 3-as metrót, mert az életveszélyes és egy héten belül nyilvánossá tenne minden fővárosi szerződést Csárdi Antal, az LMP főpolgármesterjelöltje. Csárdi általános helyettese Osztolykán Ágnes lenne, aki korábban nem vállalta a főpolgármester-jelöltséget.

Csárdi még a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülését megelőzően egyeztetést kezdeményezne a polgármesterekkel és a kompenzációs listán bejutott képviselőkkel, hogy közösen találják ki a főváros fejlődését lehetővé tevő megoldást. Csárdi azt mondta, hogy az új ciklus kezdetétől számított egy héten belül nyilvánosságra hozná az összes, a fővárosi önkormányzat vagy annak cégei által kötött szerződést.

Szerdai, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy csak az együttműködés vezethet sikerre, a főváros nem működhet úgy, hogy állóháborúba keveredik a kormánnyal, de úgy sem, hogy engedelmes kiszolgálója lesz a kabinet "Budapest-ellenes törekvéseinek", írja az MTI.

Csárdi Antal megválasztása esetén Osztolykán Ágnes volt parlamenti képviselő, oktatáspolitikus lesz az általános helyettese, aki a jóléti ügyekért is felelne. Az LMP először Osztolykán Ágnest szerette volna főpolgármesternek jelölni, aki el is gondolkodott a dolgon. Később azért mondta vissza a jelöltséget, mert nem szerette volna, ha roma származása lett volna a kampány fő témája. Vele készített interjúnkat itt olvashatja el.

Ők lennének a helyettesek

 A költségvetési és vagyongazdálkodási ügyek Heltai Lászlóhoz, a párt VI. kerületi polgármester-jelöltjéhez, az LMP alternatív költségvetési javaslatainak kidolgozójához, a kultúra és a városarculat pedig Dárdai Zsuzsa képzőművészhez, művelődéspolitikai újságíróhoz, a párt II. kerületi polgármesterjelöltjéhez tartoznának. A városüzemeltetés Pongrácz Gergelynek, az LMP XXII. kerületi polgármester-jelöltjének a feladata lenne, míg a környezetvédelem és várostervezés Tenk Andráshoz, a Csepeli Zöld Kör Egyesület vezetőjéhez, a kerület önkormányzati képviselőjéhez és polgármesterjelöltjéhez kerülne.

Rovatok