Index Vakbarát Hírportál

Tarlós bűneivel pörgeti fel a kampányát a baloldal

2014. szeptember 21., vasárnap 20:18

Új szakasz kezdődik hétfőtől Falus Ferenc kampányában. Az Index információja szerint a baloldali főpolgármester-jelölt mostantól erőteljesen támadja majd Tarlós Istvánt, a következő héten a főpolgármester öt fő bűnét ismerteti.

Falus Ferenc a választási kampány eddigi heteiben alig néhány dologgal tudta magára felhívni a figyelmet. A több baloldali politikus számára is sokkoló vödrös videó után csupán a programismertetőjével és a DK-sok „ellenállás napi” gyűlésén elmondott beszédével tudott bekerülni a hírekbe.

Hétfőtől azonban az Index információi szerint „rendesen felpörgetik” a kampányát. Együtt-PM-es forrásunk szerint Falus és a budapesti baloldal mostantól – a saját program ismertetése mellett – kizárólag a főpolgármesterre és a hibáira koncentrál, aminek leglátványosabb jele az lesz, hogy Falus a következő héten ismerteti

„Tarlós István öt fő bűnét”.

Ez egész pontosan azt jelenti, hogy Falus hétfőtől péntekig mindennap kiáll majd egy MSZP-s, DK- vagy Együtt-PM-es politikussal, aki bemutatja Tarlós egy-egy bűnét, majd jön Falus Ferenc, és elmondja rá a megoldást.

És hogy melyek lesznek ezek a baloldal által elítélt fő bűnök? Az első fő bűn információnk szerint az lesz, hogy Tarlós fenntartások nélkül „támogatja a kormány luxusberuházásait”, mint például a Városliget, a Kossuth tér vagy a budai Vár átalakítása. Erről Falus hétfőn Szigetvári Viktorral, az Együtt-PM vezetőjével tart sajtótájékoztatót (erre már ki is küldték a meghívót).

Falus azután a héten az MSZP-s Kunhalmi Ágnessel, illetve a DK-s Gy. Németh Erzsébettel folytatja a bűnök bemutatását, amelyek között olyan is szerepel még például, hogy „Tarlós eltékozolta a főváros vagyonát”. (Itt várhatóan arra céloznak, hogy az elmúlt négy évben államosították Budapest egészségügyi intézményeit, az iskolákat vagy éppen a Fővárosi Gázműveket.)

A kampányt nagyszabásúnak szánják a baloldalon. Olyannyira, hogy Tarlós bűneiről nemcsak sajtótájékoztatók lesznek, hanem egy grafikai elemekkel díszített „Tarlós 5 bűne a budapestiek ellen” feliratú kampányanyagot is terjesztenek majd a Facebookon és egyéb online oldalakon.

A kampány felpörgetéséről nem a múlt heti, Falus számára lehangoló eredményeket mutató közvélemény-kutatások miatt döntöttek a baloldali pártok vezetői. A Tarlós bűnei kampányt ugyanis már múlt hét eleje óta tervezik. Több baloldali politikus ugyanakkor az elmúlt héten már beszélt az Indexnek arról, hogy

„Falus kampányában mielőbb radikális váltásra lenne szükség”,

mert így nem hogy Tarlóst nem tudja majd legyőzni, hanem a második helyért is meg kell majd küzdenie.

Rovatok