Index Vakbarát Hírportál

Benkőék megverése: a BRFK életvédelmi osztályához került az ügy

2014. szeptember 25., csütörtök 08:53

A Bors úgy tudja, hogy a XI. kerületi kapitányságról átkerült a BRFK életvédelmi osztályához az Omega együttes zenészeinek ügye. A BRFK sajtóosztálya eddig még nem erősítette meg az értesülést.

Mint azt mi is megírtuk, július 19-én hajnalban egy taxira várakozott Debreczeni Ferenc és Benkő László, majd amikor megérkezett a sofőr, szóváltás alakult ki köztük a várakozási idő miatt. A vita tettlegességig fajult, Debreczeninek az orra tört el, Benkő megúszta néhány zúzódással.

Debreczeni ügyvédje szerint számukra is meglepő volt, hogy az életvédelmi osztály foglalkozik az üggyel, ugyanis a testi sértés nem az ő hatáskörükbe tartozik. Ez az egység a legsúlyosabb élet elleni bűncselekményekkel foglalkozik. Futó Barnabás szerint a rendőrség már több tanút is meghallgatott és hamarosan kirendelik az igazságügyi orvos szakértőket is.

A lap megkereste a taxitársaságot, ahol a cégvezetőtől megtudták, hogy a rendőrség viszont a legfontosabb bizonyítékot, a zenészek és a taxis beszélgetését rögzítő hangfelvételt még nem kérte el a rendőrség. Mint Pásztor György cégvezető a Borsnak elmondta, a diszpécserüket és más taxisokat tanúként már kihallgatták.

A taxitársaság vezetője korábban úgy nyilatkozott, hogy "meghallgattuk a felvételt és arra a következtetésre jutottunk, hogy egyik félnek sem lenne hasznára, ha ez a hanganyag a nyilvánosság elé kerülne. Nekünk is kellemetlen, de a másik fél sem jönne ki jól ebből".

Rovatok