Index Vakbarát Hírportál

Kispesti önkormányzat: mégsem sértettek törvény Gajda-féle füzetcsomagok

2014. szeptember 25., csütörtök 01:54 | aznap frissítve

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán megváltoztatta a kispesti polgármester kampányolásának ügyében a Fővárosi Választási Bizottság korábban hozott határozatát, ennek értelmében Gajda Péter polgármester nem sértett törvényt - közölte a kispesti önkormányzat.

Hétfőn Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP kispesti polgármesterjelöltje közölte az MTI-vel, hogy Gajda Péter - aki újraindul a XIX. kerületi polgármesteri posztért - rámásoltatta saját választási plakátját a kisiskolásoknak adott tanszercsomagra. Emiatt a Fidesz-KDNP kifogást nyújtott be. A Fővárosi Választási Bizottság azt állapította meg, hogy Gajda Péter törvényt sértett az önkormányzat által a kerület iskolásaihoz eljuttatott ingyenes füzetcsomaggal, mivel a borítója alkalmas volt a választói akarat befolyásolására, így a polgármester választási kampányát tiltott módon erősíti - írta a kormánypárti polgármesterjelölt közleményében.

A Fővárosi Ítélőtábla honlapján olvasható határozat szerint szeptember 10-én nyújtott be kifogást A. Cs. magánszemély a XIX. kerületi választási bizottsághoz. Ebben előadta, hogy G. P. polgármester - aki az önkormányzati választásokon az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Kispest Jövőjéért Egyesület közös polgármesterjelöltje – a kerületi iskolások számára az önkormányzat által díjmentesen biztosított füzetcsomag borítólapjaként a polgármesterjelölt 2014. évi választási plakátjához nagy mértékben hasonlító kampányanyagot mellékelt.

A helyi választási bizottság ezt a kifogást, annak elkésettsége okán, érdemi vizsgálat nélkül elutasította. Most a Fővárosi Ítélőtábla - az FVB határozatát megváltoztatva - a kerületi választási bizottság határozatát hagyta helyben. A végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye - olvasható a határozatban.

Rovatok