Index Vakbarát Hírportál

Hajtóműtűzgyanú a Liszt Ferencen

2014. szeptember 27., szombat 20:48 | aznap frissítve

Hajtóműtűz gyanúja miatt átvizsgálnak egy Airbus 320-as típusú repülőgépet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, írja az MTI a Budapest Airport sajtószóvivőjének tájékoztatása alapján.

A Nesma Airlines 6380-as charter járata, amely az egyiptomi Hurghadából érkezett, és Budapest érintésével Pozsonyba megy tovább, este hét óra előtt egy perccel szállt le a reptéren.

Miközben a ki- és beszálláshoz használt csápra ráállt a gép, a földi kiszolgálók úgy látták, hogy lángok csapnak ki a jobboldali hajtóművéből. Ugyan a kiérkező tűzoltók nem észlelték a lángok nyomait, de a műszaki személyzet megkezdte a repülő átvizsgálását.

Vészkiürítésre nem volt szükség, a mintegy 160 utas a szokásos rend szerint hagyta el a fedélzetet, a járat várhatóan késve indul tovább.

Szombaton reggel a Lufthansa müncheni járatának romlott el az egyik hajtóműve emiatt a gép felszállás után visszafordult. Az Airbus A320-200-as egy hajtóművel hajtotta végre a kényszerleszállást, a gép fogadására felkészültek a tűzoltók. A gép biztonságban landolt, senkinek nem esett baja.  

Rovatok